Ozon na področju enologije


HIGIENA V VINSKIH KLETEH Z UPORABO OZONA
BREZ NEGATIVNEGA VPLIVA NA OKOLJE IN BREZ PUŠČENIH SLEDI

Na področju sodobne enologije, ki se osredotoča na pridelavo vin visoke kakovosti, igrajo pomembno vlogo postopki čiščenja in dezinfekcije opreme, površin in posode, da bi se zagotovila varnost in zdravstvena ustreznost izdelka ter seveda odsotnost napak.

S širitvijo certificiranih sistemov kakovosti in z začetkom veljavnosti standardov za higieno in varnost hrane (DL 155/97 HACCP) ter najnovejšega globalnega konzorcija British Retail (BRC) Global Standard Food, je čiščenje okolja in opreme postalo nepogrešljiv predpogoj za vsako kmetijsko-živilsko dejavnost. V zadnjih letih se je poleg že poznanih vrst dezinfekcije na področju enologije pričelo uporabljati tudi ozon.


UPORABA NAŠIH IZDELKOV NA PODROČJU ENOLOGIJE

Zmanjšuje število klic in bakterij, plesni in kvasovk, prisotnih na površini izdelka pred pridelavo vina.

Odstranjuje plesen, kvasovke, vonj po hrani iz zraka/površine/prostorov (vinskih kleteh barrique),ki se danes uporabljajo tudi za sprejeme in sestanke, in izboljša kakovost vina shranjenega v sodih barrique, tonneau ter navadniih sodih.

Zagotavlja neugodno bivanje insektom, lesnim črvom, posteljnim stenicam in manjšimnezaželjenim živalim.

Zmanjšuje uporabo kemikalij (tudi pesticidov) in posledično zagotavlja higieno prostorov, zaprtih sistemov CIP ter gojenje z manjšim puščanjem sledi (ECOTECH).IDEALNO ZA:
Vse vrste vinskih kleti, pridelavo in skladiščenje vina, trgovine in vinoteke.

ETP REŠITVE IMAJO DODANO VREDNOST IN ŠTEVILNE PREDNOSTI NA PODROČJU ENOLOGIJE

ETP rešitve, so prilagojene za področje ENOLOGIJE saj služijo k izboljšanju kakovosti zraka v prostoru, izdelkov in storitev za stranke, ki postajajo vedno bolj zahtevne in pozorne.

Obiskovalcem Strankam, ki vstopijo v vinsko klet, nudimo nudijo občutek higiene in čistoče ter odstranjujemojo vonj po hrani (sestanek po cateringu) in plesen z enim samim ekološkim in naravnim postopkom, ki odstranjuje bakterije in plesen ter s tem izboljša kakovost zraka v trgovinah, pridelovalnih prostorih, čistilnih napravah na enostaven in ekonomičen način z vidnim rezultatom.

Zmanjšajte tveganje razmnoževanja bakterij v zračnih in vodnih čistilnih napravah (npr. legionela) s prilagojenimi ukrepi, zasnovanimi in razvitimi s strani naših inženirjev, po opravljenih inšpekcijskih pregledih ter preverjanju stanja tehnike.

Evergreen tecno plants d.o.o.: en partner, številne rešitve in prednosti!
Izboljšajte kakovost svojega končnega izdelka.
Odstranite neprijetne vonjave in izboljšajte kakovost zraka v prostorih
(npr. razstavni prostor v vinski kleti).
Odstranite in izboljšajte svoje standarde v prostorih za predelavo hrane in nam omogočite, da naše rešitve postanejo del vašega H.A.C.C.P. sistema (Uredba št.193/07).
Zagotovite si konkurenčno prednost na trgu tako, da se razlikujete od ostalih in izboljšate kakovost svojih storitev.
Zmanjšajte negativen vpliv vašega objekta na okolje in olajšajte si pridobitev norme ISO 14001:2004.


EDINSTVENOST NAŠIH SISTEMOV
Standardne ali posebne REŠITVE, ki so lahko premične ali nepremične ok, vgrajene ali posamične za izboljšanje mikrobiološke kakovosti in varnosti prostora.


PROIZVAJAMO IN DELAMO Z UPRAVLJAMO OZONOM OD LETA 1996. PRVI SISTEMI NA TRGU, NAJBOLJE PRODAJANI IN kopirani POSNEMANI. 11.000 uporabnikov z vseh področij rabe s tehnologijo ozona predstavljajo našo najbolj zgovorno pričevanje.


EDINSTVENI SISTEMI, PATENTIRANI V EVROPI
Evropski patent za industrijski izum 2 433 909
Evropski patent za industrijski izum 2 010 828

Naše patentirane naprave zagotavljajo upoštevanje veljavnih predpisov glede varnosti pri delu, torej odstranijo odvečen ozon, preden uporabnik ali gost vstopi v prostor, kar je določeno Z MEJNIMI VREDNOSTMI OZONA (KLIMA INDOOR) TAB.1 Onesnaževalci "Dl.gs.81 / 2008", ki morajo biti preverjene s strani ASL (Aziende Sanitarie Locali) in ustreznih nadzornih organo (edina naprava na svetu).

Prepovedana je torej raba opreme, ki uporabnika prisili, da vstopi v obdelano okolje in tako vdihuje ozon v količinah, ki so nad zgoraj navedenimi varnostnimi mejami. Uporabnik nato ob odprtju oken ozon izpusti v ozračje, kar pa velja za onesnaževanje okolja, saj evropske direktive uvrščajo ozon med onesnaževalce.


SISTEMI, KI SO BILI POTRJENI NA NAJPOMEMBNJŠIH UNIVERZAH

Naše naprave so bile potrjene s strani številnih UNIVERZ (7 priznanj) ravno zato, da bi dokazali sposobnost uničenja bakterij in virusov glede na direktive in veljavne predpise (edina naprava, ki je potrjena za oba pojma, rezultat pa je varnost).

NAŠE NAPRAVE so vse prejele certifikat organa IMQ (Istituto italiano dell'marchio di qualità), tako za elektromagnetno združljivost kot tudi električno varnost. Sleherni sestavni del naprave je preizkušen in mora prestati in se pravilno odzvati na izredno zahtevne teste, ki so namenjeni zagotavljanju kakovosti in varnosti, tako da v celoti upoštevajo stroge evropske direktive EN 61000-6-2 e EN 61000-6-3, LVD EN 60335-1 EN 60335-2-65. To so obvezna testiranja za pridobitev oznake CE (izjava o evropski skladnosti).
Naše naprave so v celoti proizvedene v ITALIJI v našem obratu v Vicenzi, kjer sprejemamo naše stranke in nadzorne organe ter pridobivamo licence, ki ocenjujejo naše visoke proizvodne standarde.

Vsi naši izdelki so zaščiteni z zavarovalnimi policami RC PRODOTTI.

Zahtevaj brošuro / katalog

OSTALE REŠITVE EVERGREEN TECNO PLANTS D.O.O. NA PODROČJU ENOLOGIJE

Zahvaljujoč našim dvajsetletnim izkušenjam na področju ozona in zračnih ter vodnih čistilnih naprav, nudimo številne rešitve na področju ENOLOGIJE, predvsem:

 • odstranjevanje vonjav, vključno z dimom (RAZSTAVNI PROSTORI, VINSKE KLETI ZA SESTANKE, kuhinje, kopalnice itd.);
 • obdelala vinogradov (zmanjšanje uporabe pesticidov) in manj kemičnih sledi;
 • dezinfekcija cistern na naraven način brez ostankov (ECOTECH);
 • dezinfekcija vinskih sodov, barrique sodov in tonneau sodov (ohranjanje lesa);
 • čiščenje zaprtih sistemov CIP za pranje in dezinfekcijo steklenic (za tekoči trak za stekleničenje) in brez ostankov (ECOTECH);
 • čiščenje vode v kadeh in cisternah (brez širjenja bakterij);
 • dezinfekcija klimatskih naprav (Fan coil, split, cta) za zmanjševanje plesni in bakterij (npr. legionela) itd.;
 • avtomatsko samočiščenje prostorov, naprav in kanalov (komplet pripomočkov namenjen inštalaciji v klimatskih sistemih, tudi retrofit);
 • čiščenje odpadnih voda (zmanjšanje KPK, odstranitev vonjav in parametrov bakterijske obremenitve po predpisih;
 • škatle in garderobne omare za dezinfekcijo oblačil, perila, predmetov proizvodne linije, filtrov in ostalih predmetov;
 • obdelava potaknjencev in podlage tako pri pranju kot v omarah (odstranjevanje škodljivcev in plesni = manj odpadkov).

Naprave upoštevajo vedno večjo potrebo po razvoju okolju prijaznih modelov, ki lahko izboljšajo kakovost ponudbe, zaščitijo zdravje gostov in zaposlenih.

Naše osebje vam je vedno na razpolago za podrobna pojasnila.


Naslov


Evergreen Tecno Plants
Cesta Zore Perello-Godina 2,
6000 Koper - Slovenija / EUFacebook
Instagram
Youtube

Copyright Evergreen Tecno Plants d.o.o. © 2019. Vse pravice pridržane.  Avtor strani  O piškotkih na spletni strani